Συγκρότημα Καπλάνης

TI NA KANETE

Παραδοσιακά Προιόντα

products-halkidiki

Παραδοσιακά Προιόντα Χαλκιδικής

Μέλι

Η Χαλκιδική είναι η «μάνα της μελισσοκομίας». Με πολλούς τόνους παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας μελιού ετησίως, δίκαια χαρακτηρίζεται ως το κέντρο μελισσοκομίας στην Ελλάδα. Ο Αριστοτέλης πριν από 2.300 χρόνια εκθείασε το μέλι και τις ωφέλειές του στον άνθρωπο με το επιχείρημα ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή. Σήμερα οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής συνεχίζοντας την παράδοση αξιοποιούν με τον αγνότερο τρόπο την πλούσια χλωρίδα της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και της Βόρειας Χαλκιδικής, παράγοντας μεγάλες ποσότητες μελιού.

Ελιά-Λάδι

Η Χαλκιδική, χάρη στο κλίμα και τη μορφολογία του εδάφους, παράγει λάδι και ελιές που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη γεύση και ποιότητά τους. Πλούσιες σε φαινολογικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, οι ελιές της Χαλκιδικής μεταποιούνται με γνώμονα την ικανοποίηση του καταναλωτή. Η υψηλή θρεπτική αξία και η μοναδική γεύση της ελιάς και του ελαιολάδου της Χαλκιδικής τα έχουν καθιερώσει ως ένα αναπόσπαστο συστατικό της μεσογειακής διατροφής.

Τσίπουρο

Το τσίπουρο, είναι, κατά κανόνα, το καθαρό προϊόν της απόσταξης στέμφυλων χωρίς αρωματισμό. Η ποικιλία και οι συνθήκες ζύμωσης των σταφυλιών, ο τρόπος της απόσταξης, η αναλογία των συστατικών αποτελούν παράγοντες καθοριστικούς κατά τη διαδικασία παρασκευής. Το τσίπουρο είναι άχρωμο και έχει υψηλό αλκοολικό βαθμό, γι’ αυτό πίνεται συχνά αραιωμένο και σχεδόν πάντα συνοδεία μεζέδων. Στο Νέο Μαρμαρά θα βρείτε εξαιρετικό τσίπουρο στις λαικές αγορές αλλά και σε ντόπιου πωλητές.

Διακοπες στο Νεο Μαρμαρα στη Σιθωνια

«Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει»

ΖΗΤΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ