Συγκρότημα Καπλάνης

ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ

marmaras-page

Νέος Μαρμαράς – Σιθωνία

Στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής στη Σιθωνία και μόλις 120 χλμ. από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται χτισμένος πάνω σε πέντε λόφους ο Νέος Μαρμαράς θυμίζοντας έντονα την εικόνα νησιού.

Μετά από δίχρονη περιπλάνηση ανά την Ελλάδα, οι πρόσφυγες από το νησί του Μαρμαρά στην ομώνυμη θάλασσα, ρίζωσαν σ’ έναν τόπο που θύμιζε έντονα τις χαμένες πατρίδες : το βυζαντινό οικισμό «Μπαλαμπάνι» που μετονομάστηκε σε Νέο Μαρμαρά.

Σε λίγες δεκαετίες μετέτρεψαν την αφιλόξενη αλλά συνάμα γοητευτική φύση, σ’ ένα γραφικό ψαροχώρι κι αργότερα σ’ έναν κορυφαίας επιλογής τουριστικό προορισμό δημιουργώντας μια ισχυρή διάθεση προόδου και ανάπτυξης, που κατέστησαν το Μαρμαρά σε ναυαρχίδα του τουρισμού στη Βόρειο Ελλάδα. Έως το 1970 εγκαταστάθηκαν και οι ντόπιοι κάτοικοι του κοντινού ορεινού χωριού Παρθενώνας. Την ίδια χρόνια ολοκληρώνεται και το μεγαλεπήβολο όνειρο του οραματιστή Γιάννη Καρρά με τη δημιουργία ενός από τα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ελλάδας: του Πόρτο Καρράς.

Η φύση χάρισε απλόχερα τη χάρη της σε τούτο το κομμάτι γης: οι δαντελωτές ακτές χύνονται στην πεντακάθαρη και καταγάλανη θάλασσα, το πεύκο κατηφορίζει οργιαστικά μέχρι τα βότσαλα, η χλωρίδα παντρεύει αρμονικά την θάλασσα και το βουνό ικανοποιώντας όλα τα αισθητικά γούστα. Οι ακτές μας βραβεύονται κάθε χρόνο με τις γαλάζιες σημαίες. Σε 10 λεπτά μπορείς να βρεθείς από το κέντρο του Ν. Μαρμαρά στην πιο απόμακρη παραλία αλλά και στις πιο αγέρωχες κορυφές του βουνού Δραγουδέλης.

Παραλίες

Η παραλία Παράδεισος, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του χωριού, και φημίζεται για την καθαρότητα του νερού και τη μοναδική ομορφιά της.

Η οργανωμένη μεγάλη παραλία παρέχει όλα όσα χρειάζεσται για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Η πεντακάθαρη και καταγάλανη θάλασσα βραβεύεται κάθε χρόνο με γαλάζιες σημαίες, 2 στις παραλίες του Νέου Μαρμαρά και 2 στις παραλίες του Πορτο Καρράς.

Διασκέδαση

Υπάρχουν επίσης πολλά καφέ, beach bars, κέντρα διασκέδασης και παόρλο που είναι ένας οικογενειακός προορισμός, δε λείπει τίποτα από την καθημερινή διασκέδαση των νέων, μέρα και νύχτα.

Διακοπες στο Νεο Μαρμαρα στη Σιθωνια

“Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει”

ΚΡΑΤΗΣΗ ONLINE